Oprichting broodfonds FM2Care

Broodfondsen schieten als paddestoelen uit de grond. Weliswaar als langzaam groeiende. Er is namelijk wel een behoorlijke inspanning nodig voor dat je een broodfonds kan oprichten. Namelijk, minimaal 20 gelijkgestemde zelfstandige ondernemers bij elkaar zoeken die elkaar kennen en vertrouwen!

Dit is gelukt vanuit de zwerm FM2Share en voor zover wij weten het eerste broodfonds in Nederland in de FM-wereld. Op 12 juni 2014 zijn de lidmaatschapsovereenkomsten getekend. Er is nog ruimte voor groei, geïnteresseerden kunnen contact opnemen met één van de bestuursleden: Judy Alkema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Tim van Eijsden.

Wat is een broodfonds?

Een broodfonds is een alternatieve manier om een inkomensregeling te treffen bij ziekte. Broodfondsen zijn gebaseerd op vertrouwen. Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elke maand geld opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen in zijn broodfonds maandelijks schenkingen om van rond te komen. Vrijwel alle zieke ondernemers zijn binnen twee jaar weer aan het werk, daarom duren deze schenkingen maximaal twee jaar. Voor meer informatie, kijk op www.broodfonds.nl.

fm2share-deelnemers-fm2care